Območje LAS Gorenjska košarica za podeželje leži na severozahodnem delu Slovenije in obsega osrednji del gorenjske statistične regije. Območje LAS sestavlja 7 občin osrednje Gorenjske: Cerklje na Gorenjskem, Jezersko, Kranj, Naklo, Preddvor, Šenčur in Tržič. Občine skupaj tvorijo geografsko zaokroženo teritorialno celoto – alpski svet visokogorij z dolinami in ravninami s številnimi skupnimi naravnogeografskimi in družbeno-geografskimi značilnostmi.

Območje LAS Gorenjska košarica je del kohezijske regije Zahodna Slovenija ter Gorenjske statistične regije in je prostorsko zelo raznoliko, zaznamuje ga razgiban relief – značilna gorska krajina

Razgibana pokrajina, ki z visokimi vrhovi povezuje Slovenijo, Italijo in Avstrijo. Reke in doline, ki povezujejo Alpe in Mediteran. Poti, ki povezujejo ljudi! Z vsakič drugačnimi zgodbami!

Tako lepo, tako preprosto !

ZAJEMITE SAPO. USTAVITE SE ZA HIP. PREPROSTO JE ! DOŽIVITE VSE !

Nikjer drugje se ne boste s tako lahkoto z dlanjo dotaknili najvišjih alpskih sten. Malo kje boste tako zlahka uživali v slogu kraljev, predsednikov, umetnikov z vsega sveta.
S pastirsko idilo v krajih z življenjem nekdanjosti, s sladkostmi življenja v srednjeveških mestecih, s srečo, skovano v starodavnih fužinah, z ritmom glasbe najpogosteje predvajane pesmi na svetu. Tako preprosto. Tako blizu !
Oglejte si, kar hočete. Vsak dan malo drugače, vsak dan kje drugje. Sezite po svoji mavrici !
Gorenjska
je z letališčem prav v srcu pokrajine lahko dostopna iz vseh metropol Evrope, z avtocestami pa le nekaj ur oddaljena od urbanih evropskih središč.

JEZERSKO

PASTIRSKA IDILA

Na eni najlepših planin na Jezerskem, nad jezerom v obliki srca, nedaleč od izvira magnezijeve vode, ste lahko pastir posebnih ovac.

http://www.jezersko.info

CERKLJE - KRVAVEC

TAKO PREPROSTO, TAKO VISOKO

Lahko dostopna planina Krvavec blizu glavnega mesta Slovenije pozimi privlači smučarje in poleti izletnike. Kraj pod njo vabi z domačnostjo !

https://www.tourism-cerklje.si
https://www.rtc-krvavec.si

KRANJ

VISOKA MODA V STARODAVNEM NAKITU

V Prešernovem mestu v Kranju, nad divjim rečnim kanjonom in podzemnimi rovi, se vam bodo oči zasvetile ob nakitu iz zlate dobe Karnije !

https://www.visitkranj.com

NAKLO

BODITE ROKOVNJAČI VSAJ ZA EN DAN

Po gozdovih, kjer so se nekoč sestajale skrivne družbe posebnih razbojnikov, rokovnjačev, vodijo poti do terase s studenci, kraškimi jamami in brezni.

http://naklo.si/

ŠENČUR

SREČA JE IMETI KROMPIR

Blizu jezera s kar 140 vrstami ptic je kraj, ki na prostranih njivah in s spomenikom časti – krompir !

http://www.sencur.si/

PREDDVOR

DVOR MIRNE NARAVE

V kraju legend, ki leži ob jezeru, se sprehodite po drevoredu z ljubezensko prepletenimi krošnjami in potmi med eksotičnimi drevesi !

http://www.preddvor-tourism.si

TRŽIČ

KJER SE JE RADETZKY MARŠ ZAČEL

V Tržiču, edinemu mestu v Evropi, kjer so bile zapovedane kovinske polknice na oknih, je za presenetljive zgodbe poskrbel slavni vojskovodja.

https://www.visit-trzic.com

Scroll to Top